Tips En Wetenswaardigheden...
Met
oog op het vele barbecueën rond deze
tijd van het jaar is het goed te weten dat bij het te gaar/zwart gebrande rood vlees
op de barbecue de kans op het krijgen van darm problemen en/of het krijgen van
darmkanker zeer groot is.
Het
niet goed gaar gebrande vlees is tevens zeer slecht, ook daaruit kunnen bacteriën
ontstaan die ons behoorlijk ziek kunnen maken. Kijk tevens goed uit met kip en
zorg ervoor dat deze altijd goed gaar is, dat geldt behalve voor op de barbecue
natuurlijk ook voor het braden in een pan of bij het grillen.
Rood
vlees staat bekend als een angstaanjager van darmkanker. Dat komt mede doordat
rood vlees in de darm Heemijzer afgeeft. Dit heemijzer is weer schadelijk voor
de cellen van de darmen en deze schade zal voor celvernieuwingen/ontstekingen
zorgen met poliepen/tumoren met als mogelijk gevolg. Bij het zwart aanbranden
van rood vlees ontstaan nog meer kankerverwekkende stoffen, dus kijk goed uit
met het barbecueën van vlees, en zeker als je al gevoelige darmen hebt.
Uit
onderzoek is gebleken dat Chlorofyl een stof uit algen en groene groente zich
kan verbinden met het heemijzer en daarmee de schade kan beperken. Probeer dus vooral
de consumptie van rood vlees te beperken en zorg bij het consumeren van rood
vlees altijd dat je voldoende het liefst het zelfde gewicht aan groene groente
eet.
In
vooral groene groente en bv tomaten, rode paprika, wortelen maar ook in donker fruit zitten meer antiocxidanten
dan in lichter fruit, een stof die we beslist nodig hebben om het gevecht aan
te gaan tegen de slechte/ziekmakende stoffen, ook wel de vrijerradicalen genoemd.
Eet dus wat vaker een donker rode appel
in plaats van een lichte groene appel.
Ook is het drinken van groene thee met vers blad zoals bv het blad van de paardenbloem die ook nog eens een zuiverende werking heeft , en munt en mint die verzachtend/kalmerend werken op onder andere de maag, ook dit is dus een gezonde aanrader.
Een
tip voor het bereiden van groene bladgroente zoals andijvie en sla is niet
snijden maar plukken. Dit om te
voorkomen dat er te veel vitaminen en antiocxidanten verloren kunnen gaan, wat
kan variëren van 6 tot 96%. Bij het
plukken van de groente tijdens het bereiden gaan deze nauwelijks of niet
verloren.
Geniet
vooral van alles wat je doet zo ook van het barbecueën, maar doe het bewust met
de beste zorg voor jezelf!
Geniet van een Gezonde en Zonnige Zomer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten