"WELKOM OP MIJN BLOG"
Als Eigenaar Van Praktijk Voor Voetreflex-Massage - Bachbloesemremedie - Therapie En Energetisch Werk, werk ik in en vanuit mijn praktijk aan huis in Zevenaar waar ik werkzaam ben als: Reiki-Master, Voetreflex-Massagetherapeut, Counselor en meer begeleiding en/of ondersteuningen in zoals: Reiki Tera-Mai en Seichem, Healing op afstand, Quantum-Touch®, Bachbloesemremedie-Therapie, Edelstenen, Etherische Oliën, Pendelen, Tarot, Kinesiologie, Ademhaling-Ontspanning, Meditatie, Klankschalen en Aura en Chakra Healing.
Voor iedereen van 0 tot 100 Plus! Een breed scala aan ingrediënten om tot een mooi recept te kunnen komen. Ik werk intuïtief en vanuit deze wijze van werken/behandelen, gebeuren steeds weer de mooiste dingen. Je hoeft jezelf alleen maar "TOESTEMMING TE GEVEN Tevens schrijf en geef ik Workshops en Meditatie-Lessen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mail of telefonisch. Deze gegevens kunt u vinden bij contact op mijn website: http://www.opwegnaarjezelf.nl/

dinsdag 21 juni 2011

Knoflook de natuurlijke genezer



Knoflook de natuurlijke genezer


Knoflook werk tegen heel veel ziektekiemen in het gehele lichaam.
Knoflook bevordert de spijsvertering.
Knoflook helpt de verhoogde vetwaarden in het bloed te dalen.
Knoflook helpt een verhoogde bloeddruk te verlagen.
Knoflook wordt ook wel de natuurlijke antibiotica genoemd.

Een oud spreekwoord uit de tijd van de pest
“eet knoflook en pimpernel, dan sterf je niet zo snel”

De kleine Pimpernel is een kruid voor in de keuken dat naar komkommer smaakt en goed in salades verwerkt kan worden. Helaas is het in Nederland in het ongebruik geraakt, in Italië en Frankrijk is het nog op markten te koop.
In de geneeskunde is de Grote Pimpernel een bekend kruid dat wordt gebruikt om bloed te stollen en ontstekingen in de mond en keel te remmen en werkt urine uitdrijvend. In vroeger tijden werd sap van de plant toegediend ter bestrijding van longtuberculose.

Bacteriën en virussen geven het op

Van de niet-geliefde aromastoffen van knoflook vermoedt men dat ze bacteriën en virussen weerstand bieden.
Bij longontstekingen en bronchitis kan een grote hoeveelheid knoflook helpen. De zwavelhoudende voedingstoffen die knoflook bevat, verhinderen de ontwikkeling van bacteriën en virussen. De werkzame stoffen van knoflook worden zeer snel opgenomen in het lichaam, via het bloed komen deze in alle cellen en worden dan door de huid uitgescheiden. Het maakt geen enkel verschil of het mondslijmvlies ontstoken is of dat u voetschimmels hebt, knoflook werkt op elke plaats met zijn ontstekingsremmende stoffen.

Goed voor hart en bloedvaten

Verschillende onderzoeken volgens wetenschappelijke maatstaven, hebben uitgewezen dat knoflook de cholesterol spiegel, het vetgehalte in het bloed en een verhoogde bloeddruk kan doen dalen. Biedt bovendien bescherming tegen grote belasting van hart en bloedsomloop. De voedingstoffen in look zorgen ervoor dat vrije radicalen worden afgeremd. Als vrije radicalen niet worden tegengehouden, kunnen ze de op zichzelf ongevaarlijke cholesterol in een agressieve vorm veranderen, wat het dan voor de aderen pas echt gevaarlijk maakt.

Let wel! De knoflookteentjes werken pas als deze minstens vier weken met regelmaat worden gegeten.
Laat ook altijd geperste of gehakte knoflook altijd tien minuten rusten voor u de knoflook verder verwerkt. De enzymen die de geneeskrachtige substanties van de knoflook vormen, worden pas actief als er gesneden, geperst of gehakt wordt. Deze enzymen worden beschadigd als ze meteen gekookt, gebakken worden of door een saus met veel azijn geroerd worden.

Brandstof voor maag en darmen

Knoflook spoort veel klieren in het lichaam aan tot grotere activiteit. Ook de spijsverteringsklieren in maag en darmen worden erdoor geactiveerd. Daardoor kan knoflook winderigheid, acute en chronisch spijsverteringsstoringen maar ook diarree verhelpen. Zelfs bij problemen met de gal, darminfecties en besmetting met de schimmel Candida wordt look door veel natuurartsen aanbevolen.

Voor wie de geur van knoflook niet aangenaam vindt, is Daslook een goed alternatief om te gebruiken. Het ruikt alleen bij het eten. De geur wordt -anders dan bij knoflook- niet met de adem en het zweet weer uitgescheiden. Of Daslook daadwerkelijk bij alle kwalen helpt zoals knoflook dat doet, is tot nu toe niet bewezen maar het helpt in elk geval de bloeddruk dalen en bij klachten van de spijsvertering.

Ook voor uw hond kan knoflook van toegevoegde waarde zijn, het helpt de vlooien op afstand te houden doordat net als bij mensen ook bij de hond de stoffen worden opgenomen in het bloed. Deze worden ook net als bij de mens door de huid weer uitgescheiden












Geen opmerkingen:

Een reactie posten