"WELKOM OP MIJN BLOG"
Als Eigenaar Van Praktijk Voor Voetreflex-Massage - Bachbloesemremedie - Therapie En Energetisch Werk, werk ik in en vanuit mijn praktijk aan huis in Zevenaar waar ik werkzaam ben als: Reiki-Master, Voetreflex-Massagetherapeut, Counselor en meer begeleiding en/of ondersteuningen in zoals: Reiki Tera-Mai en Seichem, Healing op afstand, Quantum-Touch®, Bachbloesemremedie-Therapie, Edelstenen, Etherische Oliën, Pendelen, Tarot, Kinesiologie, Ademhaling-Ontspanning, Meditatie, Klankschalen en Aura en Chakra Healing.
Voor iedereen van 0 tot 100 Plus! Een breed scala aan ingrediënten om tot een mooi recept te kunnen komen. Ik werk intuïtief en vanuit deze wijze van werken/behandelen, gebeuren steeds weer de mooiste dingen. Je hoeft jezelf alleen maar "TOESTEMMING TE GEVEN Tevens schrijf en geef ik Workshops en Meditatie-Lessen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mail of telefonisch. Deze gegevens kunt u vinden bij contact op mijn website: http://www.opwegnaarjezelf.nl/

maandag 15 juli 2013

Citrusvruchten: De Gezonde, Verfrissende Kick...


Citrusvruchten: De Gezonde, Verfrissende Kick...










Citrusvruchten weren ziekte kiemen af
Citrusvruchten beschermen huid en slijmvliezen
Citrusvruchten voorkomen beschavingsziekten
Citrusvruchten zuiveren het lichaam


De grote hoeveelheid vitamine C die een citrusvrucht bevat, beschermt ons tegen bacteriën en virussen. Door Vitamine C ontwikkelen weerstandscellen zich binnen ons immuunsysteem tot killer-cellen en vallen ze indringers aan die ze op hun weg tegen komen. Mede dankzij Vitamine C kunnen de huid en de slijmvliezen beter tegen de kou, zonder uit te drogen. 

Ook is inmiddels gebleken uit onder zoek dat Vitamine C de cel-beschadigende vrije radicalen onschadelijk maakt die ons lichaam overspoelen via bv nicotine en giffen, bij stress en door zonlicht en leiden tot ziekten als arteriosclerose, kanker en ook parkinson en alzheimer. 

Lonend is het dus Vitamine C-rijke citrusvruchten niet alleen in de winter  ter bescherming van griep, maar eigenlijk is het aan te bevelen ook van deze vruchten de rest van het jaar te genieten en als gezondheidsversterker te consumeren. 

Alle Citrusvruchten bezitten bijzondere aromastof:
Zo ondersteunt bijvoorbeeld Limoen de lever en de dunne darm bij het zuiveren. De limoen activeert een bepaald enzym dat gifstoffen, bv zware metalen, in het lichaam bindt en deze naar buiten leidt. limoen kan ook helpen om maag, borst en longkanker te voorkomen. Bij proeven is tevens gebleken dat de stof tumoren kleiner kan maken.

Grapefruits met rozerood vruchtvlees bevatten Carotenoïden die net als Vitamine C de invloed van vrije radicalen kan verminderen en tevens de ziekten van hart en bloedvaten en kanker kan helpen voorkomen. Een te kort aan Vitamine C in het bloed verhoogt het risico van een hartinfarct.

Aan te raden is het zeker om dus het gehele jaar door de dag te beginnen met een glas sap van een sinaasappel, grapefruit en wat limoen of citroen. Nog beter is het  om daar aan toe te voegen wat rood fruit zoals bv Frambozen, deze helpen bij verstopping, laten het bloed makkelijker stromen, zuiveren en doen de koorts dalen. Bij koorts heeft men dikwijls (veel) vochtverlies, de Framboos geeft een groot gedeelte van het verloren vocht terug die men bij transpireren/zweten heeft verloren.

Een Gezonde en verfrissende Zomer gewenst!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten